BodyBreathwork

Body & Breatwork zorgt ervoor dat je blokkades in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning, stress en trauma los kunt laten. Hierdoor zal je levensenergie weer vrij gaan stromen waardoor belemmerende patronen transformeren en je een andere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen!


"Kim en haar collega's hebben een hele liefdevolle en warme energie waar je je snel in thuis voelt. De ademhalingsessies individueel en in de groep hebben mij echt naar een volgende fase gebracht en ga ik dan ook zeker in de toekomst blijven doen als onderhoud."


BodyBreathwork helpt bij: 

 • Stress
 • Emotionele blokkades  
 • Hoofdpijn
 • Spierspanning 
 • Onrust en piekeren
 • Concentratieproblemen
 • Somberheid
 • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel 
 • Boosheid
 • Angst (zoals faalangst, angst voor verlies en gebrek aan zelfvertrouwen) 
 • Perfectionisme (overmatig controlebehoefte)
 • Overgewicht
 • Het niet kunnen uiten wat in je leeft   
 • Niet kunnen genieten van het leven   
 • Doorbreken van belemmerende en ongezonde patronen 
 • Traumatische ervaringen 

* Contra-indicaties: Zwangerschap, hyperventilatie, epilepsie, glaucoom, hartklachten, verslaving aan alcohol/drugs of ernstige psychische problemen nu of in het verleden

Interesse?

VRAAG OM EEN GRATIS KENNISMAKING


Bodywork 

Met behulp van bodywork oftewel lichaamswerk kun je op een natuurlijke manier dagelijkse stress, diepe chronische spanning en trauma ontladen. Op het moment dat je stress of trauma ervaart gebeurt er van alles in je lichaam. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt en er worden stresshormonen aangemaakt. Je lichaam gaat in een staat van vechten of vluchten. Maar vaak is de stress die je ervaart niet iets waardoor je in gevecht gaat of wegvlucht. Hierdoor voltooi je niet je lichamelijke instincten en de spanning die je hebt opgebouwd slaat zich op in je lichaam. Dit zorgt voor blokkades en het beperken van de doorstroom van levensenergie. De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Bij dieren is dit heel normaal, maar wij mensen hebben geleerd dit te onderdrukken. Door het onderdrukken van trillen slaan wij deze stress dus op in onze spieren en ons bindweefsel. Hierdoor kunnen pijnklachten en zowel fysieke als mentale problemen ontstaan. Met lichaamswerk kun je het lichaam weer terug brengen naar de oorspronkelijke staat van rust en balans.

Breathwork 

Breathwork oftewel ademwerk is een verzamelnaam voor elke soort ademhalingsoefening of -techniek, waarbij je bewust de manier van ademhalen verandert. Hoezo werken we met de adem? De adem is lang onderschat als essentieel onderdeel voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Langzaam maar zeker wordt de kracht van de adem meer ontdekt en geïntegreerd in de geestelijke gezondheidszorg.

De ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft. Een te hoge ademhaling duidt bijvoorbeeld op stress. Wanneer we iets spannend vinden of als we onze emoties (verdriet, boosheid etc) niet kunnen of durven uiten, zetten we onze ademhaling vast of doseren we onze ademhaling. Als het ware zet je dat wat je op dat moment niet wil voelen, vast in jouw lichaam. Dit is meestal een onbewust proces. Alles waar je niet doorheen kon ademen, heb je ergens in je lijf opgeslagen. Daardoor sla je steeds meer spanning op in je lichaam. Wanneer je deze spanning niet ontlaadt heeft dit gevolgen op zowel ons fysieke, mentale als emotionele lichaam en gezondheid. Door bewust te ademen en je ademhaling te verbinden stap je een proces in, waarbij dat wat onbewust is in jou naar de oppervlakte kan komen. Zo kan je laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn loslaten. Door met hulp van de adem geblokkeerde energie los te laten kan jouw levensenergie weer meer gaan stromen.

Wil je een groepssessie bijwonen? 

Boek hier een groepssessie

Volg je liever een individuele sessie?

Een individuele sessie is een groot cadeau aan jezelf. We werken met verschillende ademhalingsmethodes, waaronder de bio-energetische ademhaling en de verbonden ademhaling. Daarnaast doen we ook lichaamsgerichte oefeningen om spanning los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat van rust en balans. De meeste mensen ervaren na afloop een gevoel van diepe ontspanning en innerlijke vrede en rust. Eén sessie kan je leven al veranderen. Meerdere sessies over een langere periode vergroten het gevoel van in balans zijn, geven vrede en rust in lichaam en geest.

Praktische informatie:

 • Voor de eerste sessie vindt er een kennismakingsgesprek plaats
 • In de kennismaking bespreken we na aanleiding van je klacht en hulpvraag de duur van de behandeling 
 • Dit traject komt in aanmerking voor het vitaliteit- en persoonlijk opleidingsbudget van bedrijven
 • Kijk hier voor onze tarieven en locaties

Interesse?

VRAAG OM EEN GRATIS KENNISMAKING


Kwaliteit

Kim heeft haar opleiding gevolgd bij erkend opleidingscentrum Inner-Journey. Ze heeft een diploma behaald voor Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB).

 

 • Mind Heart Praktijk

Neem contact op

Wil je direct contact? Dat kan via  Whatsapp of bel naar  0202157705

Of vul onderstaand formulier in: