Over Kim de Graaf

Over Kim de Graaf

Kim de Graaf-Oostendorp is eigenaar van de Mind Heart Praktijk. Door aandacht te geven aan je brein, hart, lichaam en adem doorbreekt ze psychische klachten en belemmerende patronen zodat je (weer) een gelukkig, gezond en ontspannen leven kunt leiden. Kim verzorgt haar behandelingen vanuit al haar kennis en ervaring (lees hieronder) maar vooral vanuit haar hart!

Kim heeft gestudeerd; Human Resource Management, Pedagogische wetenschappen, bachelor Social Work, Cognitieve Gedragstherapie (RINO onderwijs), Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT voor GGZ professionals) en bij Inner-Journey heeft ze de opleiding Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release & Breathwork (TRB) gevolgd. 

Kim heeft als GGZ behandelaar in de kinder-jeugdpsychiatrie (de Bascule/Levvel Amsterdam) gewerkt. Ze heeft acht jaar ervaring met gedragsstoornissen (ODD-CD), ADHD, angst- en dwangproblematiek, eetstoornissen, lichamelijk onverklaarbare klachten en trauma. In 2015 heeft ze haar baan in de specialistische GGZ opgezegd. Ze is vervolgens vanuit haar eigen praktijk therapie gaan verzorgen. Vanaf 2020 is ze mede-eigenaar van de Food Mind Studio in Amsterdam waar o.a. de Mind Heart Praktijk is gevestigd. Ze werkt daarnaast graag in 't Gooi en ze woont daar ook met haar man Jeroen en dochter Puck.

Naast de Mind Heart Praktijk doet Kim ook graag andere werkzaamheden. Ze is eigenaar van Mindtrainers voor kinderen. Mindtrainers voor kinderen heeft voor ouders en beroepsopvoeders de dierenvriendjes methode ontwikkeld om bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind in de brede zin: zowel persoonsvorming, cognitief als sociaal emotioneel. Kim heeft in Amsterdam een tijdje bij een huisartsenpraktijk gewerkt als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Op de Hogeschool van Amsterdam was ze werkzaam als docent supervisor voor de pedagogiek en onderwijs studenten. Als vrijwilliger is Kim betrokken geweest bij 365 dagen succesvol.

VRAAG OM EEN GRATIS KENNISMAKING

Kim is gespecialiseerd in:

 • Piekeren
 • Overmatige controlebehoefte
 • Afwijzing
 • Negatief zelfbeeld
 • Emotie eten
 • Verslaving
 • Stress
 • Burn-out 
 • Herstel hersenschudding
 • Depressie
 • Angst en paniek
 • Fertiliteitsproblemen
 • Rouw en verlies
 • Fysieke blokkades
 • Trauma

Linkedin Kim de Graaf-Oostendorp

Kim is geregistreerd bij de wetenschappelijke beroepsvereniging Vereniging Gedrags en Cognitieve Therapie

Supervisie VGCt - vakgerichte begeleiding


Partners van de Mind Heart praktijk

Kim werkt graag samen met andere coaches, therapeuten, psychologen en diëtisten. Zij verzorgen verschillende diensten voor de Mind Heart Praktijk.

Leonie van Alst

Voor de Mind Heart praktijk verzorgt Leonie het Food Mind programma. Leonie moedigt je vanuit liefde aan tot de ontmoeting met jezelf. Als coach biedt zij zachtheid, veiligheid en vertrouwen. Tegelijkertijd kan zij 'de vinger op de zere plek leggen' en confronterend zijn, met als doel situaties verder te verduidelijken. Leonie heeft altijd oog voor de mens achter het gedrag. Die wordt door haar aangesproken en bekrachtigd. Coaching bij Leonie wordt gecombineerd met o.a. systemisch werk, familieopstellingen, lichaamswerk, ademwerk en stemwerk. Leonie laat jou weer vrij voelen in je geest en lichaam zodat je pure levensenergie weer gaat stromen.

Leonie heeft door studies Pedagogiek, Maatschappelijk Werk Dienstverlening en Psychologie rijke kennis opgedaan. Vervolgens heeft ze jarenlange werkervaring opgedaan binnen het (speciaal) onderwijs en de Raad voor de Kinderbescherming. Het onderzoeken en analyseren van gezins-, opvoedings- en gezagssituaties was lange tijd haar vakgebied. Verder is Leonie opgeleid als Coach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en als beroepscoach geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Haar kennis en ervaring heeft zij aangevuld door de opleiding Familieopstellingen aan het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW) en de opleiding tot Ademcoach (Adem en Stem).

Vanuit haar missie: het doorbreken van de cirkel van intergenerationele overdracht, is zij in 2020 Coachpraktijk LEO. gestart, een praktijk voor Levenscoaching & Ont-wikkeling

Michael Hijlkema

In samenwerking met Kim verzorgt Michael mindtrainingen binnen organisaties. Michael gelooft dat gemoedsrust ons enige doel is in het leven. Jezelf ontspannen voelen en lekker gaan. Op het moment dat we teveel met het ego werken of we vaak onrust voelen zijn we niet met ons ultieme doel bezig. Michael's motto: Neem jezelf niet te serieus, we doen allemaal maar wat. 

Michael Hijlkema is het gezicht achter Hoofdbaas. Hoofdbaas is een offline en online coachpraktijk die aan de hand van verschillende modules mensen helpt. Denk hierbij aan modules zoals: stress, angst en paniekaanvallen, tegenslag, vergeving, eenzaamheid en dankbaarheid  etc. Hij is jaren actief geweest in de sales wereld en hij weet wat het is om 24/7 aan te staan. Het werken met targets en deadlines zorgde ervoor dat hij weinig tijd nam om goed voor zichzelf te zorgen. Hierdoor is hij in 2016 in een burn-out beland. Hij weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe uitzichtloos het leven met een burn-out kan voelen. Omdat mijn therapeuten zelf nooit paniekaanvallen hadden gehad of gedesoriënteerd wakker werden ‘s nachts, voelde ik vaak weinig aansluiting. Dat was zijn drijfveer om na een lang traject zelf een coaching opleiding te volgen en al snel merkte dat hier zijn passie lag. Michael is een ACT-fanaat omdat dit een prachtige manier van trainen en coachen van mensen. Niet het probleem proberen op te lossen, maar juist wat luchtiger naar het probleem leren kijken. Het probleem verzwakken en niet zo serieus nemen. Hierbij speelt pijn en lijden en prachtige rol. Pijn geven we aandacht, maar de lijdensweg die je voor jezelf maakt nemen we niet zo zwaar. 

Hoofdbaas.com

Janine Mulder

Janine is ademcoach en gelooft in de kracht van adem- en lichaamswerk. Het is haar wens om mensen door middel van de adem in contact te brengen met hun kern. Om zo authentieke keuzes te durven maken vanuit het hart in plaats vanuit de ratio, uit angst of gestuurd door het verleden of de omgeving. Ja durven zeggen tegen het leven vanuit je ware en volwassen zelf, dat is de missie van Janine. 

Janine heeft in Amsterdam gestudeerd en in 2009 haar opleiding Bachelor Social Work afgerond. Ze werkt al ruim 12 jaar met jongvolwassenen die vast (dreigen te) lopen in het onderwijs. In haar functie onderzoekt ze waar de jongeren tegenaanlopen en wat er nodig is om weer verder of in beweging te komen. Ze houdt zich voornamelijk bezig met de ‘jongeren in kwetsbare posities’ (jongeren van het praktijk en speciaal onderwijs), die tussen wal en schip dreigen te raken. Daarnaast is Janine zich meer op coaching gaan richten. Zo heeft ze de opleiding Transactionele Analyse gevolgd in Amsterdam en in Aken (Duitsland). Daar leerde ze over gedrag, de verschillende rollen die iemand kan aannemen en diverse communicatiestijlen om hierin positieve verandering teweeg te brengen. Wat Janine onder meer intrigeerde in Transactionele Analyse is de manier waarop de ouderlijke programmering bij veel mensen is terug te zien in het volwassen leven. In coaching en het werken met jongeren merkte ze op hoe belangrijk het is om (onverwerkte) emoties, meestal uit de kindertijd, te verwerken. Dit plantte een zaadje om zich juist daar meer in te verdiepen. Zo kwam Janine in aanraking met ademwerk, waar de focus ligt op het doorvoelen van wat er in je leeft met behulp van de adem. In het voorjaar van 2021 heeft zij bij Ademwerk de opleiding tot ademcoach afgerond. 

Janine Mulder.nl 

Coline Schoonbeek

Coline Schoonbeek is diëtist, voedingswetenschapper en leefstijlcoach met meer dan 10 jaar ervaring in haar vakgebied. Zij werkt al jaren samen met de Mind Heart Praktijk omdat in de praktijk is gebleken dat het effect van voedingszorg vele malen effectiever is wanneer dit wordt gecombineerd met de inzet van gedragstherapie.

In 2011 behaalde Coline haar masterdiploma in de gezondheidswetenschappen, nadat zij was afgestudeerd als kwaliteitsgeregistreerd diëtist en leefstijlcoach. Ze startte haar carrière in de voedingsindustrie, maar besloot al snel de switch te maken naar de voedingszorg. Vervolgens heeft ze jarenlang ervaring opgedaan in verschillende diëtistenpraktijken, en ontwikkelde in de loop der tijd een speciale interesse in stressklachten waarbij voeding en leefstijl een rol spelen. Ze gaat holistisch te werk waarbij ze kijkt naar alle aspecten op het gebied van een gezonde leefstijl. Ook heeft zij zich verdiept in ayurvedische voeding en mindfulness en is opgeleid tot yoga docent. 

In 2017 richtte Coline samen met Kim Oostendorp het Food Mind programma op, een combinatie traject van behandelingen bij zowel diëtisten als gedragstherapeuten, gericht op belemmerende eet- en gedragspatronen. Coline is tevens oprichter van Het Yoga Dieet. Ze schreef een boek en geeft consulten geïnspireerd door de ayurvedische gezondheidsleer, de yogafilosofie en mindfulness.

Coline´s missie is om iedereen die hier behoefte aan heeft te bevrijden van ongewenste, destructieve eet- en leefgewoonten. Dit doet ze door met een holistische blik mensen te helpen meer balans in voeding en leefstijl te gaan ervaren met persoonlijke, duurzame adviezen.

Foodminddietist.nl

 • Mind Heart Praktijk

Neem contact op

Wil je direct contact? Dat kan via  Whatsapp of bel naar  0202157705

Of vul onderstaand formulier in: